ŽAC-JELOVEČKI-95 d.o.o. - Krušec
MENU
O NAMA
KRUH
CIJENIK
PECIVA
TJESTENINA
SLASTICE
OSTALI PROIZVODI
USLUGE PO NARUDŽBI
DISTRIBUCIJA
PRODAJNA MJESTA
ZANIMLJIVOST
 RSS - Favorites

Dobar tek!


ZA VELEPRODAJNE CIJENE NAZOVITE TEL: 01/2042-357, MOB:091/2087-876 ILI NA MAIL: info@krusec.hr

RAŽENI KRUH

           

              Vrsta kruha                             težina                      maloprodajna cijena
      
             Kruh mješani raženi kalup          600 g     

                            Sastav: Brašno T-850, brašno T-1250, voda, kvasac, sol, Fortschrin, Panifarin, Naturin.    

          

  Vrsta kruha                                                  težina                             maloprodajna cijena
Raženi domaći                                                600 g  

          
    Raž (Seca cereale) je jednogodišnja, rijetko trajna biljka iz porodice trava (Graminae)
    Raž je žitarica koja se u svojoj postojbini dugo smatrala korovom, a kasnije samo stočnom hranom. U Afganistanu i Turskoj, odakle vjerojatno i potječe i danas raste u divljini. U Europi je poznata još od brončanog doba. Po izgledu i strukturi građe najsličnija je pšenici, samo što su njena zrna duža i tanja, a stabljika na kojoj raste nešto je duža, a boja joj varira od žuto smeđe do sivo zelene.
    Danas se koristi u ljudskoj prehrani jer se pokazalo da je bogata mineralima, a posebice kalijem, fosforom i magnezijem, te kao i ostale žitarice sadrži vitamine B kompleksa i vitamin E.
    Raž u sebi sadrži relativno malo glutena, tako da bi kruh koji se peče od samog raženog brašna bio tvrd i vrlo gust, te se zbog toga rade mješavine raženog kruha. Klica i mekinja se teško odvajaju od endosperma, pa zbog toga brašno raži sadrži velike količine nutrienata. Brašno raži pretstavlja i dobar izvor vlakana, koja uglavnom čine necelulozni polisaharidi. Brašno raži je dobar izvor dijetalnih vlakana, selenija i proteina. 100 grama brašna sadrži 335 kcal. Kruh s raženim brašnom ima specifičan okus i miris, te je danas dosta zastupljen u ljudskoj prehrani.
    Pekarna Krušec u svojoj ponudi ima dvije vrste raženog kruha, a razlikuju se po svom obliku, to su
Raženi kruh iz kalupa i
Okrugli raženi kruh.    


►  KRUH  - Saturday, February 13, 2010
  |   Print   |   Home

Design & Hosting: Poslovni forum  


Uživajte u ukusnim proizvodima pekarne Krusec